Portretten

Kunstenaar

Cees Groen (1955) is een kunstenaar met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van tekenen en schilderen. Na de kunstacademie in Den Haag en de lerarenopleiding heeft hij zich in portrettekenen gespecialiseerd. Sinds 12 jaar geeft hij ook portrettekenles aan kleine groepen. Het laten tekenen of schilderen van uw naasten of uw huisdier is bij hem in vertrouwde handen!

Stijl

De portretten kenmerken zich door een maximale herkenbaarheid in een vlotte stijl. Omdat paarden en honden een grote hobby zijn, weet Cees Groen als geen ander dat een sprekend oog cruciaal is voor de herkenning van het karakter van uw huisdier. De portretten van Cees Groen zijn herkenbaar door de zeer sprekende ogen van mens en dier.

Materiaal

Naast het gebruik van olieverf heeft Cees Groen zich gespecialiseerd in het gebruik van pastelkrijt. Door het gebruik van pastelkrijt komen vooral de huid en de vacht mooi tot uitdrukking en er vindt op termijn vrijwel geen verkleuring plaats. Daarnaast heeft pastelkrijt het voordeel dat droogtijden geen rol spelen waardoor de prijs aantrekkelijk is. Voorbeelden van het gebruik van pastelkrijt vindt u op deze site.

Werkwijze

Indien u interesse heeft in een portret, wordt er een fotoserie gemaakt, die het uitgangspunt vormt voor het uiteindelijke portret. Deze fotoserie kan in overleg op diverse locaties plaatsvinden. Vervolgens worden (eventueel in overleg) de meest geschikte foto’s uitgezocht.

Wanneer het portret klaar is wordt er een afspraak gemaakt en u bepaalt of het aan uw wensen voldoet. U heeft de garantie dat het portret volledig naar uw zin is.

Prijzen

De prijs van een portret is afhankelijk van het gebruikte materiaal en het aantal te portretteren personen of dieren. Voor uw beeldvorming heeft u een portret met pastelkrijt in een formaat van 50x70cm vanaf €600,-

Wanneer u interesse heeft in een portret kunt u altijd mailen of bellen voor meer informatie en kunnen er specifieke prijsafspraken worden gemaakt.

info@sportfriezen.nl            (0031) 0418-642601

Comments are closed.